Trainingen passend bij jouw wensen en jouw organisatie

Het ontwikkelen en geven van trainingen is een mooi onderdeel van het communicatievak. En net zoals communicatieboodschappen geven trainingen het meeste resultaat als ze aansluiten op jouw organisatie en op de vaardigheden en wensen van jouw mensen.

Ik geloof niet in standaardtrainingen. Iedere traject start dus met een goed gesprek. Daarin bespreken we onder andere:
- Waarom nu een training?
- Wat is het ideale resultaat en welke bijdrage levert dat resultaat aan de organisatie?
- Welke situaties uit het bedrijf kunnen we gebruiken om de training dicht bij de deelnemers te brengen?
Op basis van dit gesprek maakt ik een voorstel voor jou.

De volgende trainingen heb ik in de afgelopen jaren gegeven, zowel in het Engels als in het Nederlands.


Kort, bondig en helder

Langdradigheid wordt niet gewaardeerd door luisteraars en lezers, al helemaal niet bij zakelijke communicatie. In een interactieve sessie (op locatie of online) van twee uur bespreken we technieken om kort, bondig en helder te communiceren. We doen oefeningen om duidelijk te krijgen wat de verbeterpunten zijn voor deelnemers en hun teams. Tot slot bespreken we hoe het geleerde in praktijk wordt gebracht voor mondelinge en schriftelijke communicatie en hoe je deze vaardigheden in praktijk blijft gebruiken.

Deze training is geschikt voor groepen van 4 tot 10 personen.

Mediatraining

Er zijn veel positieve redenen om te leren hoe je omgaat met de media en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw verhaal goed in de media. Denk bijvoorbeeld aan de start van een nieuw bedrijf, of je gaat een nieuw product of een nieuwe dienst introduceren, of een medewerker maakt een belangrijke promotie. Maar er kunnen ook minder vrolijke redenen zijn zoals een crisis. En dan moet je er wel staan als directeur of woordvoerder.

Zonder training is het geven van interview niet eenvoudig. Wat wil je zeggen, wat kan je zeggen? Wat is jouw belangrijkste boodschap? Hoe zorg je dat die boodschap overkomt? En hoe ga je om met de journalist, tijdens het interview maar ook bij het opzetten van een interview.

Een training mediarelaties van een halve dag geeft antwoorden op jouw belangrijkste vragen en geeft basisvaardigheden om met vertrouwen de media te woord te staan.

 

(Online) Presenteren

Met de komst van het hybride werken is nog belangrijker geworden om je boodschap goed voor het voetlicht te brengen. Eenvoudigweg iets voorlezen werkt niet geweldig als je met elkaar in een ruimte zit, en helemaal niet online. Met zelfvertrouwen en ontspannen een presentatie kunnen geven kun je leren. Of het nu gaat om het overtuigend presenteren van een agendapunt aan collega’s of het geven van een presentatie aan een klant. Een training op maat duurt 2 tot 4 uur, afhankelijk van de gewenste vaardigheden en het startniveau van de deelnemers. Deze training kan een-op-een, aan een team of aan een groep worden gegeven.

Feedback geven en ontvangen

Goed feedback kunnen geven is belangrijk voor iedereen die zich wil ontwikkelen als mens en professional en nog meer bij een managementfunctie. En feedback op een goede manier kunnen ontvangen is net zo belangrijk. In deze training behandelen we de kwaliteit van feedback, hoe haal je het meeste uit feedback en feedback in verschillende culturen. Door het deelnemen aan deze training kunnen medewerkers en teams snel groeien in kwaliteit en samenwerking.

Deze training is geschikt voor groepen van 4 tot 10 personen.